Nordkapp, Europas nordligste punkt.

I Finnmark, nærmere bestemt Nordkapp kommune finner du Nordkappklippen. Selve platået er 308 meter høyt. Hit valfarter nær 200000 mennesker hvert eneste år og gjør stedet til en av Norges best besøkte turistatraksjoner.

Du finner et utall av overnattingsplasser, restauranter og tilbydere av ulike aktiviteter i kommunen. Med nær halvparten av alle sengeplassene i Finnmark fylke, skjønner man at turisme er svært viktig for området. I tilegg til selve Nordkapplatået(som alle skal besøke), byr Nordkapp også på vill og urørt natur samt trivelige småsteder. Verdens nordligste fiskevær Skarsvåg f.eks. er vel verdt et besøk.

Honningsvåg er norges nordligste by, og kommunens administrasjonssentrum. Byen har en meget aktiv havn med over 100 cruiseanløp i året. Nordkappmuseet ligger i byen, og har kystkultur og fiskeri i Finnmark fylke som hovedsatsingsområde i tilegg til å være et lokalmuseum for kommunen. Andre ting å få med seg er blandt annet den årvisse Honningsvågrevyen.

Nordkappklippen er faktisk ikke Europas nordligste punkt. Skal du oppleve det må du til "Knivskjellodden". Odden befinner seg ca. 1500 meter lenger nord enn Nordkappklippen. Det finnes merket tursti (turen er på på ca. 8 km. Parkeringsplass 7. km før platået), og du kan med rette skryte av å ha vært på Europas absolutt nordligste punkt!