DARK SEASON BLUES
Web: Hjemmeside
Hvor: Longyearbyen, Svalbard. Når: 21. - 24. oktober 2021

Velkommen til Dark Season Blues - verdens nordligste bluesfestival.
(Nb! Denne teksten ble skrevet i forbindelse med Dark Season Blues 2011)

Festivalen arrangeres hvert år i slutten av oktober på 78 grader nord i Longyearbyen (Svalbard), og markerer inngangen til mørketiden når dagslyset og sola er i ferd med å forlate Svalbard for fire lange vintermåneder.

Dark Season Blues ble arrangert for første gang i 2003 og vil ha 10års jubileum i 2012. Det startet i det små som en liten intim festival, og har utviklet seg til å kunne by på 15 band fordelt på 17 arrangement i 2010. Inngangen til mørketida med sitt blåe lys er som skapt for de blå toner og gir en unik stemning. Det er fire flotte dager med lokale, norske og internasjonale bluesartister spredt på de fleste av Longyearbyens konsertscener. Vi kan by på både blueslunsj og bluesmiddag, og har arrangement på skolen, i kirken, og også i en lavvo. Til og med barnehagen får besøk av våre artister. Det hele avsluttes med en bluesjam hvor også publikum kan spille sammen med sin blueshelt. De små forholdene gjør at artister, publikum og lokalbefolkning omgås hele helgen. Her skapes uforglemmelige minner og mange av våre gjester kommer tilbake år etter år.

Vi setter vår flid i å booke BLUESARTISTER, og har gjennom snart ti år tilbudt Longyearbyens befolkning og tilreisende et spekter innenfor sjangeren som er spennende, variert, med høy kvalitet, og en folkelig nærhet.

Festivalen er basert på frivillig arbeid, og en dedikert gjeng bruker mye tid på festivalen. De frivillige er helt uvurderlige for å kunne gjennomføre det største arrangementet som er på Svalbard. Økonomisk er målet å gå i null, og et eventuelt overskudd overføres til neste års festival.

Vi takker alle som gjør festivalen mulig, fastboende, tilreisende, frivillige, artister og ikke minst våre sponsorer og samarbeidspartnere!

Longyearbyen Bluesklubb - arrangør av Dark Season Blues

For fullstendig program besøk festivalens hjemmeside.