Finnmarksvidda, enorm og eksotisk!

Den enorme Finnmarksvidda dekker ca 36% av Finnmark fylke, og er med det en av de største fjellviddene i Norge. Den ligger i de 4 kommunene Alta, Kautokeino, Karasjok og Porsanger. Vidda ligger på 3-500 høydemeter over havet og består for det meste av åpent landskap med lave åser, bjørkeskog, myrer og vann. Området kan på vinters tid ha svært lave temperaturer, og er målt til under 50 minusgrader. Samene har vidda (Finnmárkkoduottar p Samisk) som del av sitt kjerneområde.

Er du interesert i friluftsliv, så byr Finnmarksvidda på utrolige opplevelser. Siden området er så stort og øde, kan du risikere å gå i dagesvis uten å møte andre mennesker(pass deg dog for den sagnomsuste myggen på sommeren..). Fisket er ypperlig og du har muligheter til å gjøre storfangst på ørret i utallige vann og elver. Du finner to Nasjonalparker her vre Anarjhka og Stabbursdalen.

Hvert år arrangeres verdens nordligste trekkhundløp Finnmarksløpet her. Løpet starter i Alta og går så til Kirkenes, hvor løperne snur og returnerer til Alta for målgang. Vinner i 2008 ble Harald Tunheim fra Alta.